INSTAGRAM

sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

TUKHOLMA ISKUN AIKAAN

XOXO SS

Me ollaan Mallan kanssa suunniteltu mun Tukholman visiittiä siitä lähtien kun toi tyttö sinne muutti. Kun lopulta yli puolen vuoden jahkailun jälkeen saatiin molemmille sopiva aika sovittua, niin se osui siltikin vähän pahaan paikkaan. Ei oo selvästikkään tehty helpoksi meille tätä hommaa. 
Samana päivänä kun mun laiva lähti satamasta, niin uutiset täyttyivät otsikoista, joiden mukaan Tukholman pääkadulle oli isketty terroristejen toimesta. Oli varmasti pysäyttävä hetki monelle ja ymmärrän kyllä täysin kaiken kohun, mutta välillä pistää miettimään, että eikö esimerkiksi kaikkien kehitysmaiden jatkuvasti nälkään kuolevat tai perinteisten sotien uhrit lähi-idässä aiheuta minäkäänlaista empatiaa tohon verrattuna. Surullista, että se on niin arkipäiväistä, ettei ihmisten kiinnostus ja tuki kantaudu sinne asti. 
Mallahan (ig: @mallamikaela) asuu ihan Tukholman keskustan tuntumassa ja aina kun astuttiin ulos ovesta, niin se ilmapiiri oli aistittavissa. Lauantain surkea sääkin saattoi olla osasyy siihen, että koko kaupunki oli ihan harmaana ja monet kaupat osoittivat mieltään olemalla kiinni. Käytiin ottamassa osaa tapahtuneeseen viemällä kukka paikan päälle ja muu päivä kuljettiin ympäriinsä, käytiin syömässä, kaupoilla ja illalla vietettiin aikaa kavereitten kanssa. 

Reissu oli kaikenkaikkiaan ihan tosi ihana kaikesta huolimatta ja pikku irtiotto arjesta teki vähintäänkin hyvää. 
2 kommenttia:

 1. En mäkään kyllä tajua mitä Eurooppa vauhkoaa :D Esim. mun miehen kotikaupungissa iskuja on joka ikinen päivä, jonka lisäksi vaaraa lisää esim. sieppaukset ja etniset vainot. Normaali elämä (ihan vaikka postissa käyminen tai asiakirjojen hankkiminen) on konfliktien takia tosi hidasta ja epävarmaa. Totta kai tappaminen on hirveää aina, mutta ilman suhteellisuudentajua Eurooppa vaan pahentaa tilannetta. Puhumattakaan esim. Suomessa normaaleista tapoista... Sairasta ja surullista :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh. Kyllä sä nyt puit mun ajatukset sanoiksi konkreettisten esimerkkejen kautta. Oon täysin samaa mieltä. Kiitos sulle kommentista ja kaikkea hyvää teille molemmille!

   -ss

   Poista