INSTAGRAM

tiistai 17. joulukuuta 2019

ME IHAILLAAN ASENNETTA

XOXO SS & SN

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Embrazenin ja Indieplacen kanssa.

Naisia, jotka luovat uraa henkilökohtaisten haaveittensa inspiroimana, antavat läheisilleen rakastavan ympäristön ja uskaltavat rohkeasti toteuttaa itseään. Ihmisiä, jotka kykenevät kääntämään vaikeudetkin voitoksi. Sellaisia ovat meidän esikuvamme. 

Embrazen innoittamana nousivat esikuvat osaksi erään harmaan keskiviikko-illan keskusteluamme. Siiri S:älle  mielikuva esikuvasta oli kertaheitolla selvä. "Se on nainen, joka piti minua sylissään kun sain nimeni. Hän, joka kiireisenäkin työpäivänä keksii lounasraon, jotta ehdimme istua hetkeksi alas ja joka on yhdessä monien muiden läheisteni kanssa näyttänyt roolimallia voimakastahtoisesta naisesta, jolle uran ja perheen yhteen sovittaminen saattaa olla haaste, mutta ei ylittämätön ongelma. Kummitätini Henna on saavuttavut paikkansa arkkitehtiliiton puheenjohtajana, tehnyt uraa yrittäjänä ja ollut vaikuttamassa Helsingin yleisilmeen kehittymisessä. Kaikkien tapaamisten, uusien virkojen ja venyneiden työpäivien keskellä on ollut oman asunnon rakennusprojekti, kolme lasta ja monen monta vastoinkäymistä. Selkäkipu ja yhden lapsen erityistarpeet eivät ole tehneet arjesta yhtään sen helpompaa, mutta oikea asenne, päättäväisyys ja rohkeus kestää sen kaiken. Henna on kävellyt yli sen paikan, johon moni olisi jäänyt makaamaan, tai korkeintaan istahtanut hetkeksi ja miettinyt seuraavaa siirtoaan. Kun jokin on näyttänyt mahdottomalta, lähes musertavalta, on hän kääntänyt sen ympäri ja löytänyt toiselta puolelta hyvän. Ja tuli eteen iso este, pieni este tai ihan vain pieni mutka, on hän aina pitänyt kiinni itsestään. Häneltä olen oppinut, että on mahdollista tarjota ympärilleen vain parasta siitäkin huolimatta, ettei unohda itseään ja omia tavoitteitaan. Päinvastoin, itsestään huolehtiminen ja omien unelmien aktiivinen tavoittelu saattaa tehdä sinusta parhaan version myös läheisillesi.  Henna on siitä loistava esimerkki ja siksi tämä kaunis, päämäärätietoinen ja itsestään huolta pitävä nainen on ehdoton esikuvani."

Ei siis säkenöiviä rockistaroja, uskomattoman aidosti kyynelehtiviä näyttelijöitä tai yleisönsä sanoillaan ja olemuksellaan vakuuttavia ilma-aktivisteja. Ainoastaan oikea asenne ja kyky löytää vaikeastakin tilanteesta se jokin hyvä, jolla jaksaa eteen päin. Näitä naisia on Hennan lisäksi meidän äitimme, tätimme ja useat lähipiirimme edustajat. Kuinka olemmekaan niin onnekkaasti päässeet kasvamaan näin voimaannuttavassa ympäristössä? Keskustellessamme, huomasimme näiden luonteenpiirteiden jatkuvan myös kaveripiireissämme; olemme ajautuneet positiivisten ja elämänmyöteisten ihmisten ympärille. Suomessa, varsinkin talvella, on lohduttavaa nähdä miten useat jaksavat kaikesta ankeudesta huolimatta iloita pienistäkin asioista ja puskea eteenpäin hymy kasvoilla. Jo tutkimuksetkin osoittavat, että valoisan ajan hipoessa ajoittain lähes nollaa, saattaa masennus nostaa päätään ja kesän kaipuu on äärimmillään. Totuus kuitenkin on, että jokainen valitus ja pimeä ajatus on pois kaikesta hyvästä, kuin hukattu minuutti, tunti tai jopa viikko. Pian huomaamme, että kaikki hyvät muistomme tapahtuivat auringon paistaessa ja näinhän se ei saisi olla. Jokaisesta arvokkaasta minuutista ja hetkestä tulisi ottaa ilo irti, huolimatta räntäsateesta. 

Kun katsomme naisia ylöspäin meidän elämässämme, on selkeää että he ovat puskeneet myös kurjien aikojen läpi. On isompia ja pienempiä ikävyyksiä, joskus ne tulevat kaikki kertaheitolla. Tämä on osa elämää, oli se sitten kuinka kivuliasta tahansa myöntää. On osa elämää, ettei kaikki suju aina niin kuin toivoisi. Suurin osa, tai oikeastaan kaikki, mitä elämässä kokee on kiinni omasta asenteesta. Suhtautuminen niin elämään, ihmisiin kuin itseesikin antavat suuntaviivat kaikelle. Mutta jokaisesta kaatumisesta huolimatta esikuvamme ovat jaksaneet luoda itselleen tavoitteita, tähdätä yhä korkeammalle ja välittää läheisistään. 

"Pessimisti ei pety" on ehkä typerin kuulemamme sanonta. Ei ole totta, että negatiivisilla otteella ei pettyisi. Me olemme ennemminkin sitä mieltä että positiivinen ajattelutapa luo positiivisia tuloksia. Embrazen brändissä keskiössä on nimenomaan vahvat naiset ja heidän tarinansa. Tämän huomaa jo ensisilmäyksellä pullojen etiketeistä. Niissä esiintyvät muun muassa Celia Cruz, joka oli 1900-luvun menestynein latinalainen taiteilija ja 3 Grammyn voittaja sekä Josephine Baker, joka oli ensimmäinen tummaihoinen nainen, joka pääsi esiintymään kansainvälisille lavoille samalla tehden työtä rasismia vastaan. Pullot kuvastaa siis kutakin aikakautta omilla tarinoillaan.

Molemmat punaviinin ystävinä erityisesti Red Blend sai meiltä varsin positiviisen vastaanoton. Loistava seurustelujuoma, eikä välttämättä vaadi rinnalleen mitään purtavaa. Kiinnostuksemme herätti myös Living Wine Labels -sovellus. Onko tämä teille ennestään tuttu? Sen avulla pääsee tutustumaan Embrazen-tarinoihin vielä syvällisemmin, kun etiketin skannaamalla ne heräävät henkiin. Aika siistiä!


Jos saisit valita naisen, jonka kanssa nostaa lasillisen, kuka se olisi?


Huom! Suomen alkoholilainsäädännön vuoksi alkoholia koskevia kommentteja emme voi julkaista, mutta muuten sana on vapaa.

No Comments Yet, Leave Yours!