INSTAGRAM

torstai 12. joulukuuta 2019

MATKAKOHTEENA KAUNAS - JATKOON VAI EI?

XOXO SN

Jos vinkit Liettuaan tai tarkemmin Kaunasiin kiinnostaa , kännykän muistio auki ja tipsit talteen!


Toisille ehkä vieraampi kaupunki Kaunas on ainakin Turun päässä aiheuttanut keskustelua. Suorat vähän reilun tunnin lennot, halpaa ruokaa ja juomaa, sekä hyvät shoppailumahdollisuudet. Ei kuulosta yhtään hassummalta, eihän? No näinhän se todellisuudessa onkin. En tosin sanoisi hintatasoa mitenkään erityisen alhaiseksi, ehkä vastaavaa mitä Etelä-Euroopassa. Kulkeminen kaupungissa on kyllä halpaa, eikä kävellen tarvitse mennä ollenkaan jos siltä tuntuu. 

Bolt niminen sovellus vastaa maassa Uberia, se kannattaa ehdottomasti ladata sinne lähtiessä! Sillä pääsee ihan parilla eurolla monia kilometrejä ja se vasta kätevää olikin! Kadut eivät olleet niin erikoisia, että olisi viitsinyt käyttää aikaa kävelemiseen kun samat näki lämpimän auton kyydistä.
Hintaesimerkki; normaalilla taxilla maksettiin hotellille 30€ ja takaisin kentälle tultiin Boltilla 9,50€.


Mitä tulee sitten shoppailumahdollisuuksiin?
Sieltä löytyy paljon eri valikoimaa verrattuna Suomeen, tai no ainakin Turkuun. Kauppoja löytyy Stradivariuksesta Mangoon,  Reservediin ja Zara homeen. Ensimmäisenä suuntaisin kauppakeskus Akropolikseen, sillä kaiken lukemani ja kokemani perusteella, löytyi sieltä oikeastaan kaikki mitä viikonloppureissulta voikin kaivata. Keskustassa on myös yli puolentoista kilometrin mittainen kävelykatu, minkä varrelta voi tehdä löytöjä. Suosittelen myös tsekkaamaan paikallisen tarjonnan meripihkasta tehdyistä koruista. Viimeviikolla meidän siellä ollessa, oli kadun keskellä rakennustyömaata, mikä pilasi harmillisesti vaikutelmaa. Ehkä odotukseni olivat hieman korkeammalla, tai harmaa sää saattoi vaikuttaa kokemukseen. Oli miten oli, Kaunasin keskusta ja vanhakaupunki olivat idyllisiä ja pieniä. Paikat tuli nähtyä melko nopeasti eli toisin sanoen oli tuo kolmen yön reissu ehdottomasti tarpeeksi! Näin jälkeenpäin ajateltuna mietittiin, että olisi voinut tehdä päivätripin Vilnaan. Ehkä ensikerralla sitten, saa nähdä.

Jos puhutaan ravintoloista niin suosittelen ehdottomasti suuntaamaan Momo Grilliin; laadukasta palvelua ja herkullista ruokaa! Aamupalalle tai ihan vain jälkkärille valikoitui taas Holy Donut listan kärkeen. Avokadoleipiä, bageleitä ja donitseja, tältä menulta tuskin löytyy huonoa vaihtoehtoa!
Hyviä arvosteluja saaneita ravintoloita tuntui olevan aika niukassa, joten etsintä vei aikaa. Jos ihmettelette alla olevia sushiannoksia, on kuva Sushi Masters nimisestä ravintolasta. Mentiin tänne hieman sillä mielellä, että ruoka on erityisen hyvää, mutta ei kyllä paljoa hätkähdetty. Parempi annos vedettiin yksi päivä lounaaksi ketjussa nimeltä Sushi Express. Siellä hinta-laatu-suhde oli enemmän kuin kohdillaan ja myös dumplingseja löytyi listalta! 


Summa summarum: kiva pieni matkakohde, en ehkä uudestaan lähtisi samaan paikkaan. Nähty ja koettu tosi lyhyessä ajassa. Ihmisistä jäi hieman töykeä ja epäystävällinen vaikutelma, mikä ainakin laskee minun mielestä pisteitä. Ihania matkamuistoja saa varmasti hankittua ja jos ei muuta niin koettua uusia alueita sekä maita. Pienen irtioton kohteeksi koen toimivaksi kaupungiksi!

Onko joku teistä vieraillut Kaunasissa? Jos, niin mitä mieltä te olitte? :-)


1 kommentti:

  1. Kaunaa jää kyllä aina väliin koska sinne ei ole lentoja Helsingistä.

    VastaaPoista