INSTAGRAM

torstai 6. heinäkuuta 2017

IBIZAN HINTATASO

XOXO SS & SN

Moikka ja tervetuloa meidän toisen Ibizapostauksen pariin. Tänään paneudutaan raha-asioihin, sillä uskotaan, että tämä on aihe, joka kiinnostaa montaa reissuun lähtijää. Meidän kuva Ibizasta oli sellainen, että hintataso tulisi olemaan päätä huimaava ja rahaa tulisi palamaan ja paljon. Nämä ovat varmasti paljon käyttäjästä riippuvaisia asioita, mutta alempana muutamia käytännön esimerkkejä, joista jokainen voi päätellä oman menekkinsä kulutustottumuksiensa mukaan.


Ensinnäkin matkat ja majoitus. Me varattiin nämä noin kolme kuukautta ennen matkaa ja tossa vaiheessa iso osa hotelleista oli sesongin vuoksi jo varattu. Siitäkin huolimatta valinnanvaraa oli yhä. Siiri S'än menopaluulennot maksoivat noin 300 euroa ja N lensi suoraan Fuengirolasta, joten niiden lentojen vertailukelpoisuus on aika mitätön. Viiden yön hotelli Ibiza Townista oli n. 560e kahdelta, eli majoitukseen ja lentoihin meni yhteensä n. 500e per naama. Meidän hotellihuone ei ollut kovin hääppöinen, mutta sisälsi kaiken tarvittavan. Meillä on aina ollut lähtökohtana se, ettei hotellihuoneella kuitenkaan tulla hirveästi viettämään aikaa, jolloin käytetään raha mielellään johonkin muuhun. Hotellin kattoterassiin ihastuttiin sensijaan ihan täydellä sydämellä ja siellä tulikin vietettyä hetki jos toinenkin. Lisäksi hintaan sisältyi ihan hyvätasoinen aamupala. Hotelli oli max. 20 minuutin taximatkan päässä lentokentältä ja parin minuutin kävelymatkan päässä rannassa. Kaikin puolin nappivalinta meille!

Taxejen kanssa kannattaa olla tarkkana, kuten aina ulkomailla. Huijareita löytyy ja rehellisistäkään kaikki eivät ota korttia vastaan, joten toi kannattaa tsekata ennen kun hyppää kyytiin. Hintataso oli aikalailla normaalitasoa. Alkutaksa oli neljän euron paikkeilla ja matka hotellilta lentokentälle kustansi yhteensä n. 15e. Jos on mitään mahkuja mennä julkisilla, niin bussit kulkevat tuolla ihan super kätevästi. Alle kolmella eurolla pääsee helposti jopa toiselle puolelle saarta. Ilmeisesti julkiset olisivat kulkeneet myös lentokentälle ja öisin saarta kiertää discobussi, joka vie juhlijat halvalla eri puolelle saarta. Me ei näitä kuitenkaan käytetty, joten tiedot niiltä osin ovat aika vähäisiä. 

Montaa tolle saarelle lähtijää kiinnostaa varmasti Ibizan yöelämä ja sen hintataso. Sisäänpääsyistä pääsee helposti pulittamaan 20-50 euroakin ja isommille klubeille lähtiessä kannattaa varautua myös taxi-/bussimaksuihin. Nuo yökerhot ovat kokonsa ja äänentasonsa suhteen niin suuria, että klubit on sijoiteltu käytännössä keskelle ei mitään. Meiltä maailman isoimpaan yökerhoon, Privilegeen, oli noin 10 km ja asutusta ei näkynyt lähimaillakaan. Monet yökerhot järjestää viikottain eri artistien keikkoja ja tapahtumia, mikä luonnollisesti nostaa sisäänpääsyn hintaa. Jos tarkotuksena on nauttia alkoholia, suositeltavaa olisi tehdä se ennen kuin siirtyy yökerhoihin, joissa yksi juotava voi helposti maksaa yli 10-15€ eivätkä jonotkaan baaritiskeille olleet lyhyimmästä päästä. Kaupasta saa viinipullon halvimmillaan parilla eurolla ja breezerin noin 1,5€. Shishan ystäville tiedoksi, että kalleimmat paikat saattavat pyytää parin hiilen sessiosta n. 70€. Pienellä juttelulla voi kallimmaltakin alueelta saada vastaavan 20 euron hintaan. Yleensä sisäänheittäjillä on jotkut alahinnat, joihin asti tinkaaminen on mahdollista. Ilmaisia shotteja ja juomatarjouksia on saari täynnä eikä niihinkään kannata sokeasti luottaa.


Ruokailu oli hinnoiltaan aika perustasoista, tosin me ei vajaan viikon visiitillämme ehditty hirveästi paikallisia paikkoja tsekkailemaan. Yleisesti annoksista sai kuitenkin pulittaa pari euroa enemmän kuin Manner-Espanjassa, mutta hinnat pysyivät silti pitkälti alle Suomen hintatason. Vesipullosta pyydettiin yhdessä paikassa kolme euroa ja viereisessä puolet vähemmän, joten rahaa saa käytettyä ja säästettyä ihan oman harkinnan ja maalaisjärjen mukaan. 

Skootterin vuokraus osoittautui jälleen yhdeksi parhaimmista päätöksistämme, kuten jo aikaisemmassa postauksessa kävikin ilmi. 24h vuokrauksen sai hintaan 28e + bensat. Ei mikään päätä huimaava, kun ottaa huomioon hyödyn ja mahdollisuudet, jotka toi meille antoi. Edelleen ollaan sitä mieltä, että jos mahdollisuus on, niin skootteri kannattaa vuokrata!


Maksulliset aktiviteetit, kuten vesiurheilut jäivät meiltä tällä kertaa pitkälti kokematta, joten niistä ei osata sanoa oikein mitään. 50 min venematka Ibizalta lähisaarelle Formenteraan oli kuitenkin edestakas n. 30€.

Lopputuloksena voidaan sanoa, että hintataso oli vähintäänkin siedettävä eikä läheskään niin korkea kun odotimme. Maalaisjärjen ja harkintakyvyn kanssa voi päästä suht halvallakin. Paljon joka paikassa tyrkytetään kalliimpiakin juttuja, joten jos on helposti vietävissä eikä osaa kilpailuttaa palveluiden tarjoajia, niin kokemus voi tietysti olla eri. 

1 kommentti:

  1. Kiva reissu teillä takana! Itsekin on tullut aikoinaan käytyä Ibizalla, vuokrattiin sillon auto kun sen sai kätevästi suoraan lentokentältä ja pystyi lopuksi pysäköimään samaan paikkaan. Skootteri olisi varmasti myös hauska menopeli saaren tutkiskeluun. Nuo yökerhot on kyllä ihan omaa luokkaansa.

    VastaaPoista