INSTAGRAM

torstai 16. heinäkuuta 2015

MANSIKKAJUUSTOKAKKU

xoxo SS & SN 
..Tai rahkajuustokakku, tai  macaronsein koristeltu mansikkajuustokakku suklaapohjalla, tai ihan mikä vaan, mutta maku on kuitenkin sama; ihan älyttömän hyvä nimittäin! Pohja on suklaakakkua ja koristeiksi tehtiin macaronsseja joiden täytteenä on ainoastaan tomusokerivesiseosta, joka pitää kuoret hyvin yhdessä.

Pohja:
65g voita
25g suklaata
1dl rypsiöljyä
0,5dl vettä
0,75dl creme fraichea 
2 munaa
0,75dl fariinisokeria
0,5rkl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
0,75tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa

Sulata voi ja suklaa haluamallasi tavalla mikrossa tai vesihauteessa. Lisää mukaan öljy, vesi, ranskankerma, sokerit ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon. Kaada irtopohjavuokaan ja paista 170 asteisessa uunissa noin 15 min. Vahdi kuitenkin kakkua koko ajan ja testaile tikulla kypsyyttä. 

Täyte:
6 liivatelehteä
3dl kuohukermaa
2 prk maustettua mansikkarahkaa
1 prk (200g)  maustamatonta tuorejuustoa
1,5rkl sokeria
3tl vaniljasokeria
Halutessaan mansikoita pohjalle

Anna liivatteiden pehmentyä kylmässä vedessä muutaman minuutin ajan. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka ja sokerit. Purista liivatelehdistä vedet pois ja sulata pineen tilkkaan (n.2rkl) kuumaa vettä. Kaada liivate ohuena nauhana rahkatuorejuustoseokseen kokoajan vatkaten. Kääntele mukaan vielä vaahdotettu kermavaahto. Voit halutessasi asetella lohkottuja mansikoita jäähtyneen suklaakakkupohjan päälle, jonka jälkeen on aika kaataa täyte vuokaan. Peitä kelmulla ja jätä jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla!


Tehtiin kaksi kakkua Siiri N'n  sukulaissynttäreitä varten ja toisen resepti on vielä tuloillaan, joten pysykää kuulolla. ;-)

1 kommentti: