XOXO SN
Tarvitset (n. 12 kpl):
3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1/2tl ruokasoodaa
1/2 kardemummaa
50g voita
1 1/2 piimää
1 kananmuna
Voiteluun:
1-2rkl voita
Kinuskikuorrutus:
1dl fariinisokeria
1dl kuohukermaa
50g valkosuklaata
Mansikkakuorrutus:
3dl mansikanmakuista tomusokeria
n. 3rkl vettä
Lisäksi tarvitset:
Donitsipelti
Valkosuklaata
Nonparelleja
Valmistus:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Sekoita voisulaan piimä ja kananmuna ja yhdistä ne jauhoseokseen.
2. Voitele donitsipellin kolot. Pursota seos pursotinpussilla rinkuloiksi koloihin. Ne turpoavat paljon uunissa, joten paksua rinkulaa kannattaa välttää.
3. Paista donitsit 200 -asteisessa uunissa noin 10-13min. Mulla oli pieni donitsivuoka käytössä minkä vuoksi ne valmistui nopeammin. Jos käytät isompaa vuokaa tarkkaile donitseja, ettei niistä tule kovia.
Kuorrute:
4. Keitä fariinisokeri ja kerma kattilassa noin 7 minuutin ajan, välillä sekottaen. Sulata joukkoon valkosuklaa ja anna jäähtyä hetki.
5. Mittaa mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon ja lisää vettä pikkuhiljaa samalla sekottaen. Vettä tulee helposti liikaa, joten enemmin kannattaa lisätä kokoajan kuin kerralla paljon. Seoksesta pitäisi tulla tahmeaa ja hieman valuvaa.
6. Dippaa donitsit yksi kerrallaan kinuski- tai mansikkakuorrutteeseen ja koristele nonparelleilla. Anna kuorrutteen kuivua ja koristele vielä sulatetulla valkosuklaalla.
7. HERKUTTELE!
No Comments Yet, Leave Yours!