INSTAGRAM

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

RUNEBERGINTORTUT TESTISSÄ

XOXO SS & SN

Runebergin päivä lähestyy uhkaavaa vauhtia ja päätettiinkin se vuoksi helpottaa teidän kauppareissujanne. Haettiin nimittäin viittä eri torttusorttia, viideltä eri valmistajalta. Shoppailukierroksen päätteeksi keräännyttiin meiän keittiön pöydän ääreen ja pistettiin noi testiin. Alla vähän mietteitä ja meidän lempparit. Oltiin kyllä ehdottoman yksimielisiä tosta järjestyksestä, mikä vähän yllätti.

PYYMÄKI
Ensimmäisenä lautasella, mutta viimesenä meidän valinnoissa. Kuivan, mutta silti tosi tiiviin rakenteensa vuoksi tämä päätyi siis listan sijalle viisi. Manteli ei tullut läpi melkimpä ollenkaan ja maultaan Pyymäen torttu oli kaikkein suolaisin. Kaikin puolin meidän inhokki.

SALONEN
Jos edellinen oli täys farssi, niin tässä tulee vastakohta. Salosen Runebergintorttu nousi meidän listallamme ensimmäiseksi, kahta kysymystäkään ei tarvinnut esittää. Torttu oli läpikotaisin kostea ja kardemumman ansiosta hieman pullamainen. Vaikka pehmeys ja kosteus oli kohdillaan, niin inhottavan kiinteä se ei kuitenkaan ollut. Hillo saisi olla ehkä hieman valuvampaa, mutta siitäkin huolimatta annetaan Saloselle täydet viisi tähteä. 

TANNINEN
Tannisen tortut on maustettu appelssiinilla ja maku onkin aika voimakas, kun taas manteli ei paista niin pahasti läpi. Koostumukseltaan tämä oli hieman tahnamainen, mutta ylsi silti toiselle sijalle. Hillon valkoinen reunus oli tässä kaikkein suurin ja väri poikkeuksellisen tumma. Kosteutensa ja poikkeuksellisen makunsa vuoksi me kyllä tykättiin tästä!

LIDL DELUXE
Kokonsa puolesta tämä saa kyllä korkeimman sijan, mutta meidän arvosteluasteikolla se sijoittui siltikin sijalle neljä. Lidlin oma merkki ei tällä kertaa tehnyt vaikutusta, vaan oli kaikista viidestä kaikkein mauttomin. Koostumus oli kuiva ja toi mieleen lähinnä kuivakakun, jota ei olla kostutettu nimeksikään. Makua ei ollut ja ainoastaan hillo toi pari lisäpistettä. Sitä oli nimittäin valutettu keskelle sydämeksi, joten hilloa oli enemmän kuin muissa. 

FAZER
Fazerin yksilössä oli päällyksiä reunoille saakka ja nehän on meidän suosikkiosat koko runebergintortusta, joten siitä jälleen pisteitä. Hillo oli hyytelömäinen ja taikinassa vahva mantelin maku. Koostumukseltaan torttu oli hyvin mureneva. Ihan hyvä vaihtoehto, mutta päätyi meidän listalla sijalle kolme

Kertokaahan, jos olette sijoituksissa tai arvosteluissa eri mieltä. Muussa tapauksessa halutaan toivottaa teille hyvää ja tortuntäyteistä Runeberginpäivää!

10 kommenttia:

 1. Olipa hauska postaus! Kohtahan noita herkkuja pääsee maistelemaan ;-D
  http://annikalivesindreams.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, meillä tosin on kiintiö jo eilisen jäljiltä täynnä.. Haha. Kiitos!

   Poista
 2. Kannattaisi kuitenkin vielä testata Aschanin torttu, joka on mielestäni ehdoton ykkönen kautta aikojen! Sen voisi syödä Runebergin päivänä 5.2.😋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Äiti! Täytyykin ensi vuonna ottaa myös Aschanin tortut osasi arvostelua.

   Poista
 3. apua! mulla tulee yhdestäkin tortusta huono olo kun ne on nii makeita, iha kauhistelen miten ootte pystyny syömää noi monta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei me noita yksin kaikkia syöty. :-D Täytyy myöntää, että lusikallistenkin jälkeen alko olemaan vähän ällöttävä olo..

   Poista
 4. Tanniset osaa kyllä hommansa! Kiitos teille loisto postauksesta Siirit :) xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeessa, he tietävät mitä tekevät! Kiva kuulla, että tykkäät :)

   Poista
 5. Hauska postaus :D Yleensä syön yhden tortun runebergin päivän aikoihin, tiedänkin nyt mikä kaupasta lähtee mukaan!

  VastaaPoista