Tarvitset (20kpl):
1 1/4dl vettä
50g leivontamargariinia
1/4tl suolaa
1 1/4dl vehnäjauhoja
1 muna
Paistamiseen:
1l rypsiöljyä
Pinnalle:
1/2dl sokeria
1tl kanelia
valkosuklaata
1. Kiehauta kattilassa vesi, rasva ja suola ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiinteää. Sekoita toisessa kulhossa munan rakenne rikki ja lisää seos hieman jäähtyneeseen taikinan joukkoon. Vatkaa hyvin ja laita taikina pursotinpussiin.
2. Kuumenna öljy teräksisessä kattilassa 170-180 asteeseen. (Vinkki: Öljy on sopivan kuumaa kun paahtoleivänpala ruskistuu kauniisti minuutissa.) Pursota noin peukalon paksuisia tankoja varovasti öljyyn. Katkaise taikinat esimerkiksi saksilla. Paista kunnes ne ovat kauniin ruskeita (noin 1 1/2 minuuttia puoli). Nosta churrot reikäkauhalla paperin päälle valumaan.
3. Lopuksi kääntele lämpimät churrot sokeri-kaneliseoksessa ja lisää valkosuklaa pinnalle. Nämä voit halutessasi jättäää myös välistä ja dipata esim. suklaakastikkeeseen.
4. Herkuttele!
Pitää kyllä perinteisten vappu munkkien sijaan kokeilla näitä! Näyttää tosi hyviltä:)
VastaaPoistahttp://love-sannar.blogspot.fi
Kannattaa ehdottomasti! Kivaa vaihtelua perus munkkeihin :) kerro sitten mitä tykkäsit!
PoistaPitää kyllä perinteisten vappu munkkien sijaan kokeilla näitä! Näyttää tosi hyviltä:)
VastaaPoistahttp://love-sannar.blogspot.fi
Kannattaa kokeilla kans uppopaistamiseen tarkotettuu omaa rasvaa/öljyä :)
VastaaPoistaTotta! Harvemmin me munkkeja/churroja väsäillään niin sitä ei kaapista löytynyt :(
PoistaMMMMMMH <3__<3
VastaaPoistaNiimpää *sydänsilmiä* <3
PoistaNäyttävät todella herkullisilta! Taidankin kokeilla näitä vielä lähiaikoina :)
VastaaPoistahttp://www.noraadler.com/
Ja oli myös super herkullisen makuisia ;) Ehdottomasti kannattaa! Kerro sitten mitä tykkäsit :)
PoistaOi nam, näyttää herkulliselta *sydänsilmäemoiji*
VastaaPoistaSitä ne olikin ;)
Poista