INSTAGRAM

keskiviikko 26. elokuuta 2015

KARJALANPIIRAKOITA JA ARVONNAN VOITTAJA

XOXO ss
Viime viikolla sanottiin heipat mun tosi hyvälle ystävälle, kun Anna otti ja lähti Amerikkaan vaihtoon. Muistan kun mä lähdin vuosi, siis vuosi sitten (?!!) samaan mestaan ja tuntuu vaan ihan älyttömältä miten nopeesti aika kuluu. 
Vietettiin viimesiä hetkiä mm. läksiäispiknikillä ja flowparkissa. Vaan pari päivää ennen lähtöä sain myös idean tehdä jotain suomalaista ja mikäs sen kotimaisempaa kun karjalanpiirakat. Tai no ilmeisestihän näitä ei saisi tolla nimellä kutsua, kun käytin öljyä, eikä taikinakaan oo pelkkää puhdasta ruista. Hyviä oli joka tapauksessa, oli nimi mikä hyvänsä. Kylkeen tietysti munavoita ja jälkkäriksi meidän maailmanmatkaan herkkua - mutakakkua. Karjalanpiirakat tuntuu ja näyttää vaikeilta tehdä, mutta oon leiponut jo pellillisen jos toisenkin, eikä tuottanut mitään ihmeempiä ongelmia, joten ottakaa tästä resepti ja koittakaa!

Riisipuuro 
(Voit hyvin käyttää myös omaa riisipuuroreseptiä, älä kuitenkaan lisää voita joukkoon!)
2dl puuroriisiä
3dl vettä
7dl maitoa (voi käyttää myös pelkkää maitoa)
n. 1tl suolaa

Taikina
2½dl ruisjauhoja
1dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1½dl vettä
1rkl öljyä

Aloita puuron valmistaminen kiehauttamalla vesi. Lisää riisi ja anna veden imeytyä. Sekoita joukkoon maito, sekottele ja alenna lämpötilaa. Anna tekeytyä kannen alla lämpimällä liedellä n.30-40 min tai kunnes puuro tuntuu olevan valmista. Heitä loppuvaiheessa mukaan suola.

Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää sitten nesteet. Kauli taikinasta levy (ruis)jauhotetulla pinnalla ja paina esim. lasilla tai muulla pyöreällä muotilla ympyröitä. Kauli jokainen pala vuorollaan ohuemmaksi suorakaiteeksi tai ympyräksi, painele puuroriisi keskelle ja käännä reunat. rypytä painamalla kevyesti etusormea taikinaa vasten. Huomaa, että mahdolliset huiput palavat helposti uunissa.

Ripottele pellille ruisjauhoa (älä käytä leivinpaperia!) ja aseta valmiit piirakat siihen. Laita uuni niin kuumalle kun saat (250-300) ja paista n. 10 min tai kunnes uunissa näkyy kauniisti paistuneita piirakoita. 

 (Niin ja Annan vaihtovuotta Idahossa pääset seuraaman TÄSTÄ!)

Aiheesta poiketen, saimme myös arvottua Caseapp- arvonnan voittajan. Kiitos ihanista kommenteista, sekä erityisesti parannusehdotuksista, niitä saa laittaa jatkossakin! 
Voittaja on SARA, tsekkaathan sähköpostisi. :-)

Mikäli kuoret tai tarrat iphoneen, läppäriin, ipadiin, nokiaan, tai samsungiin kuitenkin kiinnostaa, niin nyt on hyvä aika ottaa käyttöön 20% alekoodi ja pistää tilausta tulemaan osoitteessa caseapp.com.
Alennuskoodi: SIIRIJASIIRI20

6 kommenttia:

  1. Miksi leivinpaperia ei saa käyttää ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska se voi syttyä palamaan noin kuumassa uunissa. :-)

      Poista
  2. Mulla on kerran meinannu syttyä leivinpaperi uunissa palamaan.... :')

    Pakko tulla teidänki blogiin kommentoimaan, et tää on niin ihana hyvän mielen blogi, ja luen kyllä bloglovinista aina teidän postaukset, vaikken ehtisi kommentoida! :) <3

    Picture Me

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeesti? Hui! Miten kävi, tai että savusko vai tuliko ihan liekki vai miten huomasit. :o

      Voi vitsi, kiitos ihan hirmusesti Marianne!<3

      -ss

      Poista
  3. Whaat, kerrankin onni suosi mua jossain arvonnassa, jee! Kiitos vielä teille, pitääkin mennä heti tonne kattelemaan.;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itselles ja linkkaile tai jotain jos laitat kuorista kuvia jonnekkin ;-)

      Poista