INSTAGRAM

perjantai 22. huhtikuuta 2016

VAPPU CHURROT - RESEPTI

Barcelonassa meillä jäi churrot syömättä, joten päätimme tehdä niitä omin pikku kätösin. Espanjan innoittamana päätimme siis laittaa öljyn kiehumaan ja testata millaisia niistä itse tehtyinä tulisi. Yllätyimme positiivisesti, sillä se oli helpompaa kuin odotimme ja maistui vielä ihan super hyvälle. Suositellaan siis ehdottomasti testaamaan! Plus, nä olis helppo valmistaa vaikka vappupöytään :-)

Tarvitset (20kpl):
1 1/4dl vettä
50g leivontamargariinia
1/4tl suolaa
1 1/4dl vehnäjauhoja
1 muna

Paistamiseen:
1l rypsiöljyä

Pinnalle:
1/2dl sokeria
1tl kanelia
valkosuklaata

1. Kiehauta kattilassa vesi, rasva ja suola ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiinteää. Sekoita toisessa kulhossa munan rakenne rikki ja lisää seos hieman jäähtyneeseen taikinan joukkoon. Vatkaa hyvin ja laita taikina pursotinpussiin.

2. Kuumenna öljy teräksisessä kattilassa 170-180 asteeseen. (Vinkki: Öljy on sopivan kuumaa kun paahtoleivänpala ruskistuu kauniisti minuutissa.) Pursota noin peukalon paksuisia tankoja varovasti öljyyn. Katkaise taikinat esimerkiksi saksilla. Paista kunnes ne ovat kauniin ruskeita (noin 1 1/2 minuuttia puoli). Nosta churrot reikäkauhalla paperin päälle valumaan.

3. Lopuksi kääntele lämpimät churrot sokeri-kaneliseoksessa ja lisää valkosuklaa pinnalle. Nämä voit halutessasi jättäää myös välistä ja dipata esim. suklaakastikkeeseen.

4. Herkuttele!

11 kommenttia:

  1. Pitää kyllä perinteisten vappu munkkien sijaan kokeilla näitä! Näyttää tosi hyviltä:)
    http://love-sannar.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti! Kivaa vaihtelua perus munkkeihin :) kerro sitten mitä tykkäsit!

      Poista
  2. Pitää kyllä perinteisten vappu munkkien sijaan kokeilla näitä! Näyttää tosi hyviltä:)
    http://love-sannar.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Kannattaa kokeilla kans uppopaistamiseen tarkotettuu omaa rasvaa/öljyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Harvemmin me munkkeja/churroja väsäillään niin sitä ei kaapista löytynyt :(

      Poista
  4. Näyttävät todella herkullisilta! Taidankin kokeilla näitä vielä lähiaikoina :)

    http://www.noraadler.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli myös super herkullisen makuisia ;) Ehdottomasti kannattaa! Kerro sitten mitä tykkäsit :)

      Poista
  5. Oi nam, näyttää herkulliselta *sydänsilmäemoiji*

    VastaaPoista

EEmme julkaise sopimattomia kommentteja, joten pidäthän juttusi asiallisina!