INSTAGRAM

torstai 21. toukokuuta 2015

TERVEELLISET KORVAPUUSTIT

xoxo SS
Kun bongasin tän reseptin tästä blogista, niin mun oli aivan pakko päästä keittiöön heti, nyt ja samantien. Ei edes tehnyt mieli mitään, mutta sehän ei haitannut, tätä oli pakko päästä kokeilemaan.. ja syömään.. kaksikin.. vaikka ei tosiaan tehnyt mitään mieli.. joo, tulin kanssa siihen tulokseen, että mulla on oltava päässä vikaa! Eli kyseessä on tämmöiset astetta terveellisemmät korvapuustit, tai oikeastaan parikin astetta ja vielä gluteenittomana ja maidottomana.
Alta löytyy koko projekti vaihe vaiheelta kuvien kera, joten eikun vaan kokeilemaan, suosittelen ehdottomasti kaikin sydämin. 

Taikina
4,5dl mantelijauhoja
4tl leivinjauhetta
2rkl kookossokeria
1,5 banaania
4rkl kookosöljyä

Täyte
2,5dl taateleita
1 dl vettä
2tl kanelia
1tl kardemummaa
ripaus suolaa
Ekana laitoin uunin 200 asteeseen ja ryhdyin pilkkomaan taateleita. Omissani ei kiviä ollut, mutta jos sulla sattuu olemaan, niin poista nekin tässä vaiheessa. Lisää taatelit kiehuvan veden joukkoon ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet. 
Lisää loputkin täytteen ainekset joukkoon, sekoita ja tässä vaiheessa seoksen tulisi näyttää kutakuinkin tältä. 
Sekoita taikinaan tarvittavat kuivat aineet keskenään ja lisää kookosöljy mukaan. Hetken sekoittelun jälkeen lisää mukaan vielä muussattu banaani ja taikina on valmis. Tässä vaiheessa otin elmukelmua käden ympärille, sillä se helpotti huomattavasti taikinan levittämistä leivinpaperille. 
Levitä taikinamaton päälle vielä täyte ja rullaa kasaan. Leikkaa paloiksi, laita vuualle ja työnnä uuniin.
Menkää etsimään vähän esteettisempiä kuvia täältä, koska tämä masterchefhän poltti yllättäen omansa. Ihan hyvältä ne jokatapauksessa maistuivat, joten uskon, että jos te onnistutte saamaan ne ajoissa pois uunista, niin maku on aivan loistava! Niin ja mulla ehti noi pullat olemaan tosiaan sen 10 minuuttia uunissa, joten joko tein jonkun virheen tässä kohtaa, tai sitten meidän uuni on vaan ihan super tehokas. Kannattaa siis tarkkailla tilannetta aika aktiivisesti, ihan näin allekirjoittaneen mukaan. Kardemumma ja kaneli tuo tähän ihan aitoa korvapuustien makua, joten ei ole nimikään ihan tuulesta temmattu, nam. Voiskin taas joku päivä pistää tuumasta toimeen ja leipoa pellillisen. 

Hyvää perjantaita!

2 kommenttia: