INSTAGRAM

tiistai 22. kesäkuuta 2021

PORTAIDEN MUODONMUUTOS

 xoxo SS


Jälkeen

Remonttimme yksi ehdottomasti aikaavievimpiä projekteja oli sisäportaat. Päätimme lähes heti, ettei lähdetä uusimaan koko tukevaa portaikkoa, sillä jatkumoma olisimme joutuneet ostamaan myös uuden lattian. Sen sijaan päädyimme vaihtamaan kaiteen puisista lasisiin sekä käsittelemään reisipuut ja askelmat. Muodonmuutos oli ihan järkyttävän suuri näin itse tehtynäkin eikä portaita tahdo tunnistaa enää samoiksi. Lisäksi säästimme tällä ratkaisulla yli 10 000 euroa. 

Löysimme Turusta lasikaiteita tekevän yrityksen, jolta teetettiin uudet kaiteet asennuksineen. Yläkerran kaiteet on kiinnitetty steel pro -systeemillä ja lasit on ekstarkirkastetut, jotta ne eivät taittaisi vihreään. Käsijohtimissa päädyttiin puisiin, sillä mielestämme ne sopivat talon henkeen alumiinisia paremmin. 

Aloitimme porrasprojektin irroittamalla vanhan kaiteen ja kilpailuttamalla lasikaideyritykset. Tämän jälkeen hiottiin reisipuut ja askelmat. Kunnon hiomakoneenkin kanssa yhden askelman hiomiseen sai helposti kulumaan yli tunnin. Puuha oli siis aikaavievää, mutta jokaisen tunnin arvoinen, sillä lopputuloksesta tuli juuri niin hyvä kun uskalsimme toivoakin. Me haluttiin ehdottomasti öljytä askelmat samalla sävyllä kun lattiakin ja tämän vuoksi vanha lakka piti saada jokaista pisaraa myöden pois. Reisipuuhun valittiin  himmeä musta maali, joka osoittautui niin ikään nappivalinnaksi. 

Mitä tykkäätte lopputuloksesta? Ennen

Ennen
Jälkeen


1 kommentti:

  1. Todella upea tuo teidän uusi lasikaide. Ulkonäkö muuttui todella paljon entiseen verrattuna. Mainitset, että löysitte Turusta lasikaiteita valmistavan yrityksen? Ystäväni tilasi turkulaiselta, teollisuuskalusteita valmistavalta, yritykseltä myös teräskaiteet uuden talonsa portaikkoa varten. Lopputulos oli kyllä hieno kun kävin katsomassa heidän uutta asuntoa.

    VastaaPoista