INSTAGRAM

maanantai 31. elokuuta 2015

TERVEELLISEMPI PIZZA

XOXO ssSaanen esitellä neljä palaa vegaanista, gluteenitonta ja kaiken lisäksi ihan hurjan herkullista pizzasiivua. Tästä on ihan tosissaan muodostunut mun ja koko perheen suosikki. Jos kaapista löytyy quinoaa ja pöydältä tehosekoitin, niin sulla ei ole mitään syytä olla tekemättä tätä. Ja jos ei löydy, niin nyt on hyvä syy ostaa. ;-) Mä luokittelisin tämän reseptin terveelliseksi, ainakin niin kauan kunnes täytteeksi heittää kilon juustoa ja muuta shaibaa, kuten allekirjoittanut itse teki.. 



Tarvitset
(ohjeesta tulee pari pienempää ympyrää tai yksi pellillinen)
2dl quinoaa
6 rkl vettä
1tl suolaa
2tl leivinjauhetta
2rkl oliiviöljyä

Huuhtele quinoa kuumalla vedellä ja jätä likoamaan yön yli. Valuta vesi seuraavana päivänä siivilässä ja kaada tehosekoittimeen. Lisää joukkoon muut ainekset ja hurauta tasaiseksi massaksi. 
Voitele leivinpaperi tilkalla oliiviöjyä ja levitä taikina päälle. Paitsa pelkkää pohjaa ensin n. 10 minuuttia, käännä ja paista vielä 5 minuuttia. 
 
Levitä pesto tai tomaattikastike ja haluamasi täytteet ja laita vielä uuniin kunnes juusto on sulanut ja se näyttää vastustamattoman hyvältä.
Helppoa ja aika nopeaakin. Ikinä en ole epäonnistunut, joten kvinoakammoisetkin vaan testailemaan! Ps. jos terveellisyys ei niin iske niin TÄÄLTÄ löydät tiesi meidän normipizzan reseptiin. 

4 kommenttia:

  1. en oo ennen kokeillut kvinoaa, mutta tän reseptin myötä lähtee testiin - sen verran hyvältä näyttää toi pizza ;-)

    VastaaPoista
  2. Eli siis pelkkä pohja olikin vegaani. Odotin jotain hyviä vegetäytteitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii hitsi, nyt oli väärin muotoiltu lause, pahoittelut!! Mutta siis joo, pohja ja sitä suosittelen kyllä testaamaan. ;-)

      Poista