INSTAGRAM

torstai 16. huhtikuuta 2015

ÉCLAIR-LEIVOKSET

xoxo SS & SN
Pitkään aikaan ei ole tullut mitään ruokaan liittyvää ja nyt on korkea aika korjata tämä vääryys. Päätettiin viime viikolla leipoa nämä ihanat ranskalaiset tuulihatut tylsää koulupäivää piristämään ja siinä ne muuten onnistuivatkin!
Resepti otettiin TÄÄLTÄ, mutta sillä erolla, että väliin laitettiin pelkkää kermavaahtoa ja hyvin toimi näinkin. Ei tosiaan tiedetä mitä mestareita oikein ollaan, mutta aina kun on kyse näistä "vaikeemmista" leipomuksista, kuten macaronsseista tai kyseisistä Éclair-leivoksista, niin meille ei tuota ikinä vaikeuksia onnistua. Tosin pastat, munakkaat, muffinssit, sun muut helppoudet kyllä pystytään pilaamaan senkin edestä, että sinne meni sekin ylpeys.. :-D
Resepti kokonaisuudessaan tässäkin vielä:

1,25 dl vettä
1,25dl maitoa
60g voita
2tl sokeria
ripaus suolaa
1,5dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Täytteeksi kermavaahtoa/vaniljakreemiä yms.

Mittaa vesi, maito, kuutioitu voi ja sokeri sekä suola kattilaan. Anna sulaa sekoittamatta kunnes seos kiehahtaa ja ota kattila pois liedeltä. Kaada sekaan jauhot ja sekoita, kunnes saat siitä kiinteämmän pallon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja sekoita voimakkaasti n. 2 min. Valmis taikina irtoaa helposti ja on koostumukseltaan melko kiinteää. 
Laita taikina toiseen kulhoon ja anna sen jäähtyä. Riko sekaan munat ja sekoita mieluiten sähkövatkaimella. 
Laita uuni 200 asteeseen, kaada taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille n. 9 cm pituisia pötköjä (ne tulevat kohoamaan uunissa!). Paista uunin keskitasolla 10 min ja laske lämpötila 175 asteeseen. Paista vielä 20 minuuttia äläkä MISSÄÄN VAIHEESSA avaa uunin luukkua. 

Toivottavasti maistuu teillekkin! 

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin on! aivan älyttömän hyviä :-) noikin katos hetkessä parempiin suihin..

      Poista
  2. ah nam miten herkullisen näkösiä ♥ montako tosta taikinamäärästä suunnilleen tulee? :)

    VastaaPoista